İyiliğe Karşı Kötülük Yapmak

DEVEBedevinin birisi devesine binmiş çölde yol almaya çalışırken yolda dudakları susuzluktan kurumuş yaya bir garip adama rastlamış. Yaya adam bedevîyi görünce ondan su istemiş. Bedevî de insanlık edip devesinden inmiş ve ona su vermiş. Kana kana su içen adam susuzluğunu giderdikten sonra, birden bedevîyi itmiş ve deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış. Bu duruma hayret eden bedevî, hırsızın arkasından şöyle seslenmiş:
-“Hey yolcu! Tamam deveyi al git ama; senden bir ricam var. Sakın bu olayı başkasına anlatma!” demiş.
Bu isteği tuhaf bulan hırsız adam biraz duraklamış ve sebebini sormuş. Bedevînin verdiği cevap ilginçmiş. Hırsıza;
-“Eğer bunu başkalarına anlatırsan, bu her yerde duyulur ve insanlar bir daha çölde susuz kalmış birini gördüklerinde ona asla yardım etmezler.” demiş.

      İyiliğe karşı iyilik, herkesten beklenen doğal bir davranıştır. İyiliğe karşı kötülük, insanlıkla bağdaşmayan ahlak dışı bir tutumdur. Kötülüğe karşı iyilik ise, sadece seçkin ve erdemli insanların işidir. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş” deyimine göre bazı kimseler iyilik yaptıkları bir kimseden zarar gördüklerinde, bir daha iyilik yapmayacaklarına dair kendi kendilerine yeminler ederler. Bu asla doğru değildir. Allahu Teala Asr Suresi’nde, insanların ancak iman edip güzel ameller yaparak ve birbirlerine Hakkı tavsiye ettikten sonra sabrederek kurtuluşa erebileceklerini bildirir. Hele bir takım cahiller vardır ki onlar: “İyilik yapanın…” diyerek veya; “o iyiliğin anasını …” diye küfür ettikleri görülüp işitilmektedir ki, bunlar okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkarlar da hâla kendilerini Müslüman sanırlar. Peygamber (aleyhissalatü vesselam) Efendimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır, mealen:
-” Öyle bir zaman gelir ki, kişinin imanı giderde haberi olmaz. Halbuki ondan gömleğin çıktığı gibi iman çıkmış olur.” (Hadis-i Deylemî) 

       Allahu Teala Zilzal Sures’inde zerre ağırlığınca iyilik yapanın da kötülük yapanında ahirette karşılığını göreceğini bildirmektedir. Atalarımız ; “İyilik yap denize at. Balık bilmezse Halık (Yaratan) bilir” demişlerdir. Bundan dolayıdır ki, iyilikler asla Hak katında zayi olmayacaktır.
-“İyilik yapın. Şüphesiz Allah iyilik yapanları sever.” (Bakara-195)
NOT:
El-Fazı Küfür Hakkında daha fazla bilgi için T I K L A Y I N I Z :
http://www.islamdergisi.com/akaid/dinden-cikaran-sozler/

Loading

3.611 - 1
DİKKAT: Hakaret, küfür, tehdit içeren mesajlarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılır. Tüm gönderilerde IP adresleri ve gönderim tarihi sistem tarafından kaydedilmektedir. Soru veya mesaj göndermeden önce nezaket kurallarına dikkat ediniz.

Aşağıdaki formu doldururken isim kısmında takma ad veya rumuz kullanabilirsiniz. İnternet sitesi kısmını boş bırakınız. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir. Eposta adresiniz yayımlanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bir yanıt yazın